رضاقلی خان هدایت

رضاقلی خان هدایت

رضاقلی خان هدایت
رضاقلی خان هدایت

اسمش از رضاقلی خان هدایت تذکرهٔ ریاض العارفین 54

تذکرهٔ ریاض العارفین 54 ام از 348 روضهٔ دوم در ذکر فضلا و محقّقین حکما

اسمش خواجه صاین الدین علی ترکه. از فضلا و حکمای روزگار بوده، در تازی و دری تألیفات فرموده، مِنِ جمله شرح فصوص...

اسمش خواجه صاین الدین علی ترکه. از فضلا و حکمای روزگار بوده، در تازی و دری تألیفات فرموده، مِنِ جمله شرح فصوص و کتاب مفاحص و رسالهٔ اسرار الصّلوة و شرح قصیدهٔ ابن فارض است. با سلطان شاهرخ معاصر و در یزد قاضی بوده و بعضی از علماء با وی معارضه داشته‌اند و تفصیل آن در کتاب مجالس المؤمنین قاضی نوراللّه مسطور است. آن جناب و ابن فارض و مولانا شرف الدّین علی یزدی از سلطان حسین اخلاطی تربیت یافته‌اند. این دو بیت از جملهٔ اشعار اوست: ,

2 اگرچه طاعت این شیخکان سالوس است که جوش و ولوله در جان انس و جان انداخت

3 ولی به کعبه که گر جبرئیل طاعت شان به منجنیق تواند بر آسمان انداخت

عکس نوشته
کامنت

سوالات متداول درباره شعر اسمش خواجه صاین الدین علی ترکه. از فضلا و حکمای روزگار بوده، در تازی و دری تألیفات فرموده، مِنِ جمله شرح فصوص...

شاعر شعر اسمش خواجه صاین الدین علی ترکه. از فضلا و حکمای روزگار بوده، در تازی و دری تألیفات فرموده، مِنِ جمله شرح فصوص... چه کسی است ؟

شاعر شعر اسمش خواجه صاین الدین علی ترکه. از فضلا و حکمای روزگار بوده، در تازی و دری تألیفات فرموده، مِنِ جمله شرح فصوص... رضاقلی خان هدایت می باشد.

شعر اسمش خواجه صاین الدین علی ترکه. از فضلا و حکمای روزگار بوده، در تازی و دری تألیفات فرموده، مِنِ جمله شرح فصوص... در چه دوره‌ای سروده شده است؟

این شعر در قرن 13 سروده شده است.

قالب شعر اسمش خواجه صاین الدین علی ترکه. از فضلا و حکمای روزگار بوده، در تازی و دری تألیفات فرموده، مِنِ جمله شرح فصوص... چیست ؟

قالب شعر اسمش خواجه صاین الدین علی ترکه. از فضلا و حکمای روزگار بوده، در تازی و دری تألیفات فرموده، مِنِ جمله شرح فصوص... تذکرهٔ ریاض العارفین است

مضمون اصلی شعر اسمش خواجه صاین الدین علی ترکه. از فضلا و حکمای روزگار بوده، در تازی و دری تألیفات فرموده، مِنِ جمله شرح فصوص... چیست؟

این شعر در دسته‌بندی شعر فارسی, شعر قشنگ, شعر کوتاه قرار دارد و مضمون اصلی آن شعر فارسی, شعر قشنگ, شعر کوتاه است.
بنر