رضاقلی خان هدایت

رضاقلی خان هدایت

رضاقلی خان هدایت
رضاقلی خان هدایت

اسمش از رضاقلی خان هدایت تذکرهٔ ریاض العارفین 16

تذکرهٔ ریاض العارفین 16 ام از 348 روضهٔ دوم در ذکر فضلا و محقّقین حکما

اسمش خواجه کمال الدین و از اهل قهستان ری و صاحب اسماعیل بن عباد مربی وی. با مجد الدولهٔ دیلمی معاصر و در همهٔ...

اسمش خواجه کمال الدین و از اهل قهستان ری و صاحب اسماعیل بن عباد مربی وی. با مجد الدولهٔ دیلمی معاصر و در همهٔ فنون کمالات قادر. اشعار عربی و فارسی و دیلمی گفته و گوهر معانی به مشقت اندیشه سفته. ظهیر فاریابی که ازمعارف شعر است، او را مدیح سراست. غرض، فاضلی رفیع القدر و فرزانه‌ای وسیع الصدر بوده. این چند بیت از اوست: ,

2 ازمرگ حذر کردن دو روز روا نیست روزی که قضا باشد، روزی که قضا نیست

3 روزی که قضا باشد کوشش نکند سود روزی که قضا نیست در آن مرگ روانیست

4 با بط می‌گفت ماهی‌ای در تب و تاب باشد که به جوی رفته باز آید آب

5 بط گفت چو من قدید گشتم تو کباب دنیا پس مرگ ما چه دریا چه سراب

6 تا تاجِ ولایت علی بر سرمی هر روز ز روزِ رفته نیکوترمی

7 صد شکر که این که پیشوا، حیدرمی از فضل خدا و پاکی مادرمی

عکس نوشته
کامنت

سوالات متداول درباره شعر اسمش خواجه کمال الدین و از اهل قهستان ری و صاحب اسماعیل بن عباد مربی وی. با مجد الدولهٔ دیلمی معاصر و در همهٔ...

شاعر شعر اسمش خواجه کمال الدین و از اهل قهستان ری و صاحب اسماعیل بن عباد مربی وی. با مجد الدولهٔ دیلمی معاصر و در همهٔ... چه کسی است ؟

شاعر شعر اسمش خواجه کمال الدین و از اهل قهستان ری و صاحب اسماعیل بن عباد مربی وی. با مجد الدولهٔ دیلمی معاصر و در همهٔ... رضاقلی خان هدایت می باشد.

شعر اسمش خواجه کمال الدین و از اهل قهستان ری و صاحب اسماعیل بن عباد مربی وی. با مجد الدولهٔ دیلمی معاصر و در همهٔ... در چه دوره‌ای سروده شده است؟

این شعر در قرن 13 سروده شده است.

قالب شعر اسمش خواجه کمال الدین و از اهل قهستان ری و صاحب اسماعیل بن عباد مربی وی. با مجد الدولهٔ دیلمی معاصر و در همهٔ... چیست ؟

قالب شعر اسمش خواجه کمال الدین و از اهل قهستان ری و صاحب اسماعیل بن عباد مربی وی. با مجد الدولهٔ دیلمی معاصر و در همهٔ... تذکرهٔ ریاض العارفین است

مضمون اصلی شعر اسمش خواجه کمال الدین و از اهل قهستان ری و صاحب اسماعیل بن عباد مربی وی. با مجد الدولهٔ دیلمی معاصر و در همهٔ... چیست؟

این شعر در دسته‌بندی پندآموز, شعر فارسی, شعر کوتاه, طبیعت, عارفانه, مرگ, می‌نوشی قرار دارد و مضمون اصلی آن پندآموز, شعر فارسی, شعر کوتاه, طبیعت, عارفانه, مرگ, می‌نوشی است.
بنر