رضاقلی خان هدایت

رضاقلی خان هدایت

رضاقلی خان هدایت
رضاقلی خان هدایت

آن از رضاقلی خان هدایت تذکرهٔ ریاض العارفین 153

تذکرهٔ ریاض العارفین 153 ام از 348 روضهٔ اول در نگارش احوال مشایخ و عارفین

آن جناب به شیخ نجم الدین دایه مشهور است و مسقط الرأسش طهران و مرید شیخ نجم الدین کبری است و شیخ نجم الدین کبری...

آن جناب به شیخ نجم الدین دایه مشهور است و مسقط الرأسش طهران و مرید شیخ نجم الدین کبری است و شیخ نجم الدین کبری تربیت وی را به جناب شیخ مجدالدین بغدادی حوالت فرمود. در فتنهٔ چنگیزخانی از خوارزم به روم رفته و در آن اوقات شداید و مکاید بسیار از روزگار دیده. چنانچه خود کیفیت آن را در اوایل کتاب مرصاد العباد که از تألیفات اوست، مشروحاً مسطور فرموده. صاحب نفحات نوشته که شیخ با مولانا صدرالدین قونیوی و مولوی معنوی در روم ملاقات فرموده و هنگام نماز مقتدا شد. در هر دو رکعت سورهٔ قُلْیا ایّها الکافِرُون خواند. چون از نماز فارغ شدند مولوی به شیخ صدرالدین بر وجه طیبت گفت که یک بار برای شما خواند و یک بار برای ما. مرصاد العباد و بحر الحقایق نیز از تصنیفات اوست. مرصاد العبادش حاضر است و نسخهٔ جامعهٔ مفیده‌ای است. وفاتش در سنهٔ اربع و خمسین و ستمائه در بغداد، و قبری که در خارج مقبرهٔ شیخ سری سقطی و جنید بغدادی است از اوست. از اشعار آن جناب است: ,

2 در عشق توام جهان سرایی تنگ است همچون چشمت دلم فضایی تنگ است

3 ای در دل من ساخته منزلگهِ خویش معذور همی دار که جایی تنگ است

4 عشقت که دوای جان این درویش است ز اندازهٔ هر هواپرستی بیش است

5 سرّی است که در ازل مرا در سر بود کاری است که تا ابد مرا در پیش است

6 هر سبزه که در کنار جویی رسته است گویی ز خط بنفشه مویی رسته است

7 تا بر سر لاله پا به خواری ننهی کان لاله ز خاک لاله رویی رسته است

8 شمع ارچه چو من داغ جدایی دارد با گریه و سوز آشنایی دارد

9 سررشتهٔ شمع به که سررشتهٔ من کان رشته سری به روشنایی دارد

10 ای دل تو اگر مست نه‌ای هشیاری زان پیش که بگذرد جهان بگذاری

11 کم خسب به وقت صبح کاندر پی تست خوابی که قیامتش بود بیداری

عکس نوشته
کامنت

سوالات متداول درباره شعر آن جناب به شیخ نجم الدین دایه مشهور است و مسقط الرأسش طهران و مرید شیخ نجم الدین کبری است و شیخ نجم الدین کبری...

شاعر شعر آن جناب به شیخ نجم الدین دایه مشهور است و مسقط الرأسش طهران و مرید شیخ نجم الدین کبری است و شیخ نجم الدین کبری... چه کسی است ؟

شاعر شعر آن جناب به شیخ نجم الدین دایه مشهور است و مسقط الرأسش طهران و مرید شیخ نجم الدین کبری است و شیخ نجم الدین کبری... رضاقلی خان هدایت می باشد.

شعر آن جناب به شیخ نجم الدین دایه مشهور است و مسقط الرأسش طهران و مرید شیخ نجم الدین کبری است و شیخ نجم الدین کبری... در چه دوره‌ای سروده شده است؟

این شعر در قرن 13 سروده شده است.

قالب شعر آن جناب به شیخ نجم الدین دایه مشهور است و مسقط الرأسش طهران و مرید شیخ نجم الدین کبری است و شیخ نجم الدین کبری... چیست ؟

قالب شعر آن جناب به شیخ نجم الدین دایه مشهور است و مسقط الرأسش طهران و مرید شیخ نجم الدین کبری است و شیخ نجم الدین کبری... تذکرهٔ ریاض العارفین است

مضمون اصلی شعر آن جناب به شیخ نجم الدین دایه مشهور است و مسقط الرأسش طهران و مرید شیخ نجم الدین کبری است و شیخ نجم الدین کبری... چیست؟

این شعر در دسته‌بندی شعر فارسی, شعر قشنگ, شعر کوتاه, عاشقانه, مرگ, می‌نوشی قرار دارد و مضمون اصلی آن شعر فارسی, شعر قشنگ, شعر کوتاه, عاشقانه, مرگ, می‌نوشی است.
بنر