رضاقلی خان هدایت

رضاقلی خان هدایت

رضاقلی خان هدایت
رضاقلی خان هدایت

و از رضاقلی خان هدایت تذکرهٔ ریاض العارفین 61

تذکرهٔ ریاض العارفین 61 ام از 348 روضهٔ دوم در ذکر فضلا و محقّقین حکما

و هُوَ شیخ عزیز الدین محمود. از افاضل حکما و اکامل فضلا جناب شیخ نورالدین عبدالصمد نطنزی او را تربیت نموده...

و هُوَ شیخ عزیز الدین محمود. از افاضل حکما و اکامل فضلا جناب شیخ نورالدین عبدالصمد نطنزی او را تربیت نموده و در زمان خود از مشایخ عرفا محسوب بوده. در علوم ظاهریه و باطنیه جامعیت داشته و تصانیف محققانه از خود در روزگار گذاشته. عشقنامه و عقل نامه و ترجمهٔ عوارف و شرح قصیدهٔ تائیه ابن فارض از اوست و هم این اشعار از اوست: ,

2 تا تویی در میانه خالی نیست چهرهٔ وحدت از غبار شکی

3 گر حجاب خودی براندازی عشق و معشوق و عاشق است یکی

4 دل گفت مرا علم لدنی هوس است تعلیمم کن گرت بدان دسترس است

5 گفتم که الف گفت دگر گفتم هیچ در خانه اگر کس است یک حرف بس است

6 ای عکس رخ تو داده نورِ بصرم تا در رخ تو به نور تو می‌نگرم

7 گفتی منگر به غیر ما آخر کو غیر تو کسی که آید اندر نظرم

8 ای دوست میان ما جدایی تا کی چون من توام این تویی و مایی تاکی

9 با غیرت تو مجال غیری چو نماند پس در نظر این غیر نمایی تا کی

عکس نوشته
کامنت

سوالات متداول درباره شعر و هُوَ شیخ عزیز الدین محمود. از افاضل حکما و اکامل فضلا جناب شیخ نورالدین عبدالصمد نطنزی او را تربیت نموده...

شاعر شعر و هُوَ شیخ عزیز الدین محمود. از افاضل حکما و اکامل فضلا جناب شیخ نورالدین عبدالصمد نطنزی او را تربیت نموده... چه کسی است ؟

شاعر شعر و هُوَ شیخ عزیز الدین محمود. از افاضل حکما و اکامل فضلا جناب شیخ نورالدین عبدالصمد نطنزی او را تربیت نموده... رضاقلی خان هدایت می باشد.

شعر و هُوَ شیخ عزیز الدین محمود. از افاضل حکما و اکامل فضلا جناب شیخ نورالدین عبدالصمد نطنزی او را تربیت نموده... در چه دوره‌ای سروده شده است؟

این شعر در قرن 13 سروده شده است.

قالب شعر و هُوَ شیخ عزیز الدین محمود. از افاضل حکما و اکامل فضلا جناب شیخ نورالدین عبدالصمد نطنزی او را تربیت نموده... چیست ؟

قالب شعر و هُوَ شیخ عزیز الدین محمود. از افاضل حکما و اکامل فضلا جناب شیخ نورالدین عبدالصمد نطنزی او را تربیت نموده... تذکرهٔ ریاض العارفین است

مضمون اصلی شعر و هُوَ شیخ عزیز الدین محمود. از افاضل حکما و اکامل فضلا جناب شیخ نورالدین عبدالصمد نطنزی او را تربیت نموده... چیست؟

این شعر در دسته‌بندی شعر باحال, شعر فارسی, شعر قشنگ, شعر کوتاه, عارفانه, عاشقانه, می‌نوشی قرار دارد و مضمون اصلی آن شعر باحال, شعر فارسی, شعر قشنگ, شعر کوتاه, عارفانه, عاشقانه, می‌نوشی است.
بنر