باب المحبّة و ما یتعلّق بها در کشف المحجوب علی بن عثمان هجویری

8 اثر از باب المحبّة و ما یتعلّق بها در کشف المحجوب علی بن عثمان هجویری در سایت شعرنوش گردآوری شده است. در این مجموعه می‌توانید اشعار معروف، عاشقانه و حکیمانه علی بن عثمان هجویری را به‌صورت دسته‌بندی‌شده و با قابلیت جستجو مطالعه کنید.

قوله، از علی بن عثمان هجویری کشف المحجوب 1

1. قوله، تعالی: «یا ایّها الّذین آمَنوا مَنْ یَرْتَدَّ مِنْکُمْ عَنْ دینِه فَسَوْفَ یأتِی اللّهُ بِقَوْمٍ یُحِبُّهُم و یُحِبُّونَه (۵۳/ المائده).»

برای مشاهده کامل کلیک کنید


4 دقیقه زمان مطالعه 19 بیت

بدان از علی بن عثمان هجویری کشف المحجوب 2

1. بدان که محبت اندر استعمال علما بر وجوه است: یکی به معنی ارادت به محبوب بی سکون نفس و میل و هوی و تمنای قلب و استیناس و تعلق این جمله بر قدیم روا نباشد و این جمله مخلوقان را باشد با یک‌دیگر و اجناس را و خداوند تعالی متعالی است از این جمله، عُلوّاً کبیراً ودیگر به معنی احسان باشد و تخصیص بنده که ورا برگزیند و به درجهٔ کمال ولایت رساند و به گونه گونه کرامت‌ها مخصوص گرداند و سدیگر به معنای ثنای جمیل باشد بر بنده.

برای مشاهده کامل کلیک کنید


1 دقیقه زمان مطالعه 3 بیت

بدان از علی بن عثمان هجویری کشف المحجوب 3

1. بدان که محبت حق تعالی مر بنده را ارادت خیر بود و رحمت کردن بر وی و محبت اسمی است از اسامی ارادت چون رضا و سخط و رأفت، و آن‌چه بدین ماند. حمل این اسامی جز به ارادت حق تعالی نشاید کرد و آن یک صفت است او را قدیم که بدان خواهان است مر افعال خود را. پس اندر حکم مبالغت و اظهار فعل از این بعضی اخص بعضی است.

برای مشاهده کامل کلیک کنید


3 دقیقه زمان مطالعه 7 بیت

در جمله از علی بن عثمان هجویری کشف المحجوب 4

1. در جمله محبت اندر میان همه اصناف خلق معروف است، و به همه زبان‌ها مشهور و به همه لغت‌ها متداول و هیچ صنف از عقلا مر آن را بر خود بنتوانند پوشید.

برای مشاهده کامل کلیک کنید


4 دقیقه زمان مطالعه 7 بیت

و مشایخ از علی بن عثمان هجویری کشف المحجوب 6

1. و مشایخ این طایفه را اندر تحقیق دوستی رموز بیش از آن است که مر آن را احصا توان کرد و من لختی از گفته‌های ایشان بیارم تا وجه تبرک به جای آورده باشم.

برای مشاهده کامل کلیک کنید


5 دقیقه زمان مطالعه 16 بیت

قوله، از علی بن عثمان هجویری کشف المحجوب 7

1. قوله، تعالی:«و أقیمُوا الصَّلوةَ و اتُوا الزّکوةَ (۴۳/البقره).»

برای مشاهده کامل کلیک کنید


3 دقیقه زمان مطالعه 11 بیت

و از مشایخ از علی بن عثمان هجویری کشف المحجوب 8

1. و از مشایخ متصوّفه بوده‌اند که زکات بستده‌اند، و کس بوده است که نستده است؛ از آن‌چه فقرشان به اختیار بوده است نستده‌اند که: «چون مال جمع نکنیم تا زکات نباید داد از ارباب دنیا هم نستانیم تایدشان علیا نباشد و از آنِ ما سُفلی.» و آن که اندر فقر مضطر بوده‌اند بستده‌اند نه مر بایستِ خود را، بل آن خواسته‌اند تا فریضه‌ای از گردن برادر مسلمانی بردارند. چون نیست این بود ید علیا این بود نه آن اگر دست دهنده علیا بودی و دست ستاننده سفلی باطل بودی؛ لقوله، تعالی: «ویَأخُذُ الصّدقاتِ (۱۰۴/التّوبه)»، و بایستی تا زکات دهنده فاضل تر بودی از ستاننده و این اعتقاد عین ضلالت بود. پس ید علیا آن باشد که چیزی به حکم وجوب آن از برادر مسلمان بستاند تا بار آن ازگردن آن کس بردارد و درویشان دنیایی نی‌اند که ایشان عقبایی‌اند.

برای مشاهده کامل کلیک کنید


2 دقیقه زمان مطالعه 2 بیت